FAMÍLIA NO NUCLEAR

Un viatge cronològic per diferents experiències de vida comunitària a Barcelona sorgides a partir dels moviments dels anys 60 ‘s i 70 ‘s que posen en qüestió la família nuclear.

Dissabte 28 a les 19.30 h
Al final de la pel·lícula hi haurà un petit col·loqui en el que intervindrà en Bru Rovira, periodista i ex-membre de la Comuna Itaca

Direcció JOAN LÓPEZ LLORET

GUIÓ MERI COLLAZOS SOLÀ / JOAN LÓPEZ LLORET FOTOGRAFIA JOAN LÓPEZ LLORET AJUDANT DIRECCIÓ JULIETA ZABALETA MUNTATGE MERI COLLAZOS SOLÀ GRAFISME GERARD MORRÓN ANIMACIONS TONI CURCÓ SO ALBERT ROYO CAP DE PRODUCCIÓ XAVIER GONZÁLEZ PRODUCCIÓ EXECUTIVA CRISTINA GIRONÈS PRODUCCIÓ EXECUTIVA TVC JORDI AMBRÓS PRODUCCIÓDELEGADATVC JORDIMASIDANIELBAREA PRODUCCIÓCCCB ÀNGELAMARTÍNEZ PRODUCCIÓREDS MONTSEMARTÍNEZIMAGALIPRAT

En Javi i la Laia es retroben després de més de 30 anys, la darrera vegada que havien estat junts encara eren nens. En Bru li explica a la Laia anècdotes de quan era petita i vivien tots plegats en una torre molt gran a la falda de Collserola. La Laia només té alguns records d’infantesa i el que li havia explicat la mare abans de morir quan ella tenia 15 anys. En Javi queda per dinar amb en Lluís, al que ell considera un dels seus tres pares. La Dolors i en Ramon, al voltant de la setantena, són parella des de fa més de 40 anys, i tot i que no tenen fills només fa 5 anys que viuen realment ells dos sols.

Tots ells són part dels més de 20 adults i nens que van formar la comuna ÍTACA (1976-83) a Barcelona. Una de les iniciatives de vida comunitària que van sorgir després de la mort de Franco al nostre país com a alternativa a la família tradicional. Ells i altres ex membres d’Ítaca reviuran les seves vivències des de les seves diferents visions de nens i adults en aquells temps. Una casa on tothom posava el seu sou en un fons comú i compartien la criança dels infants. Aquest grup heterogeni de professors, metges, periodistes i administratius anaven molt més enllà dels tòpics de les drogues i l’amor lliure associats a aquest tipus d’experiències.

 

Un pensament a “FAMÍLIA NO NUCLEAR”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *